Ce face un coach?

Se vorbește foarte mult în ultima vreme despre dezvoltare personală, cunoaștere de sine, depășirea barierelor, îndeplinirea visurilor. Nu-i așa? Câți dintre noi nu am avut momente în care am deschis feedul de pe Facebook în căutarea unui articol, a unui filmuleț TED sau a unui citat motivațional care să se potrivească perfect pentru orice dilemă am fi avut în ziua respectivă? Mai mult decât atât, sunt sigură că putem găsi cel puțin 2-3 workshopuri sau traininguri de dezvoltare personală la care am putea să mergem săptămânal.

Se vorbește, ușor, ușor, tot mai mult, și despre coaching. Și cu siguranță, dacă îți dorești mai mult de la viață, te-ai gândit cel puțin o dată dacă merită să încerci să lucrezi cu un coach. Oare care au fost argumentele pro și care contra?

Adevărul e că oricare ar fi motivul pentru care vrei să lucrezi cu un coach, nu ai cum să știi dacă merită dacă nu încerci, nu-i așa?

Oricare ar fi motivul, oare de ce ai avea nevoie de un coach? Și oare de ce nu ai reuși să te descurci singur?

Statisticile spun că orice om care dorește să își crească rezultatele, doar prin participarea la traininguri de dezvoltare persoană își poate crește performanța și calitatea vieții cu 22%. Iar dacă adaugi la acele lucruri învățate în training și sesiuni de coaching bine organizate, performanță ta poate crește cu 88%. You do the math. Iar când spun „performanta”, mă refer la toate ariile vieții: carieră, familie, prieteni, spiritualitate, etc.

Oare ce fac acești coachi de reușesc să tripleze rezultatele și calitatea vieții oamenilor cu care lucrează?

Îți dau doar câteva hinturi aici și rămâne să povestim mai pe îndelete în articole viitoare:

  • Un coach te ajută să îți creezi un mindset, un mod de a gîndi concentrat pe excelență.
  • Un coach îți arată alte perspective. Coachul poate vedea ceea ce tu nu vezi pentru că el stă pe dinafară în timp ce tu ești în arenă.
  • Un coach te ajută să îți construiești determinarea, zi de zi, pas cu pas… asta dacă îți faci temele :).
  • Împreună cu determinarea, coachul te ajută să identifici acele mici obiceiuri, care repetate zi de zi, te vor duce la rezultate excelente.
  • Un coach te ajută să îți măsori progresul. De multe ori, nu creștem, nu excelăm, în special pentru că nu știm unde suntem și cât mai avem de lucrat.
  • Într-un final, și cel mai important, coachul îți oferă un set de tehnici și instrumente pe care le vei învăța în timpul sesiunilor de coaching și care vor rămâne cu tine pentru toată viața.

Rămâne să te gândești dacă toate cele de mai sus merită. Sau poate visurile tale, de care îți mai amintești din când în când în vâltoarea vieții, îți vor da impulsul necesar pentru un prim pas spre îndeplinirea lor.

Dacă ar fi să crezi cu adevărat în visul tău, care ar fi primul pas pe care l-ai face chiar acum? 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s